Los cárnicos: Vehículos principales en los brotes de enfermedades alimentarias bacterianas en Camagüey, Cuba

Herlinda Rodríguez Torrens, G. Barreto Argilagos, Martha Sedrés Cabrera, G. Guevara Viera, J. Bertot Valdés

Producción científica: Contribución a una revistaArtículorevisión exhaustiva

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Resumen

With the objective of establishing the most incidental foods in the occurrence of foodborne diseases in the province of Camagüey a study was done from the information registered at "Mártires de Pino Tres" Provincial Centre of Hygiene, Epidemiology and Microbiology related with alimentary outbreaks due to bacteria from January 2 000 to July 2008. Out of 187 notified outbreaks, 173 were positive to bacterial isolations. Meat products were the prevalent foods, followed by desserts and pastries, lactic, and others. Fisheries and eggs derivatives had a minor influence in the outbreaks occurrence.

Título traducido de la contribuciónMeat: Main vehicles in the outbreaks of bacterial food-borne diseases in Camaguey, Cuba
Idioma originalEspañol
Número de artículo031307
PublicaciónRevista Electronica de Veterinaria
Volumen14
N.º3
EstadoPublicada - mar. 2013
Publicado de forma externa

Palabras clave

  • Bacteria
  • Food borne diseases
  • Foods
  • Outbreaks

Huella

Profundice en los temas de investigación de 'Los cárnicos: Vehículos principales en los brotes de enfermedades alimentarias bacterianas en Camagüey, Cuba'. En conjunto forman una huella única.

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