>Efecto de dos niveles de harina de laritaco (Vernonanthura patens) sobre la respuesta productiva y morfometría intestinal en pollos de engorde

Guido Apolo Arévalo, Diego Rodríguez Saldaña

Producción científica: Contribución a una revistaArtículorevisión exhaustiva

Resumen

The aim of this study was to evaluate the effect of two levels (0.5 and 1%) of inclusion of «laritaco» meal (Vernonanthura patens) on the productive behavior and intestinal morphometry of broilers. In total, 588 male chicks of the Cobb 500 line were used, distributed in a block design in three treatments with seven repetitions each, considering a group of 28 chickens as an experimental unit. There were no differences between treatments in feed consumption, body weight and feed conversion; however, an increase in the length of the intestine segments was observed, as well as wider intestinal villi and shallower crypts.

Título traducido de la contribuciónEffect of two levels of «laritaco» meal (Vernonanthura patens) on the productive performance and intestinal morphometry in broilers
Idioma originalEspañol
Número de artículoe18385
PublicaciónRevista de Investigaciones Veterinarias del Peru
Volumen32
N.º2
DOI
EstadoPublicada - 23 abr. 2021

Palabras clave

  • Intestinal villi
  • Lieberkühn crypts
  • Morphometry
  • Phytobiotics

Huella

Profundice en los temas de investigación de '>Efecto de dos niveles de harina de laritaco (Vernonanthura patens) sobre la respuesta productiva y morfometría intestinal en pollos de engorde'. En conjunto forman una huella única.

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